...

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

HAKKIMIZDA

Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d2 maddesi uyarınca 2011 tarihinde kurulmuştur.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü bünyesinde yer alan Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, kadrosunda bulunan 2 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 1 ÖYP Arş. Gör. ile 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenci almaya başlayacaktır. Ülkemizdeki tüm üniversiteler içinde aktif durumda toplam 29 adet Müzik Eğitimi Anabilim Dalı bulunmaktadır. Kökleri 1924 yılında Atatürk'ün kurmuş olduğu Musiki Muallim Mektebi'ne dayanan müzik eğitimi anabilim dallarının amacı,  4 yıllık lisans öğrenimleri boyunca, müzik eğitimi alanında nitelikli ve çağın gereklerine göre kendini yetiştirmiş, çalgısını ve sesini çok iyi kullanabilen, bireysel ve grup çalışmalarına yatkın, gelişmeye  açık müzik öğretmenleri yetiştirmektir.

Müzik eğitimi anabilim dalları, öğrencilerini özel yetenek sınavları ile almakta olup, bu sınavlara Y-TYT’den en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olanlar başvuru yapabilmektedir. Müzik öğretmenliği programında “Müzik Öğretmenliği Alan Bilgi ve Becerisi”, “Öğretmenlik Meslek Bilgisi”  ve “Genel Kültür” derslerinden oluşan ve  müzik öğretmenliğinin farklı boyutlarını içeren,  zorunlu ve seçmeli dersler yer almaktadır. Müzik eğitimi anabilim dallarından mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet veya  özel okullarda öğretmen olarak çalışmanın yanı sıra, lisansüstü eğitim olanağı  ile  akademik kariyer imkânına  sahip olabilmekte veya çeşitli kamu ve özel kurum/kuruluşlarda  sanat danışmanı ya da eğitmen olarak istihdam edilebilmektedirler.