...

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANI DOÇ. DR. EMİN ERDEM KAYA, TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK VİYOLONSEL ORKESTRASINDA GÖREV ALDI
07/04/2022

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Erdem KAYA, Gazi Üniversitesi himayesinde kurulan, sanatçı, akademisyen ve amatör viyolonselcilerden oluşan Türkiye’nin ilk ve tek viyolonsel orkestrasının üç konserlik turnesinde görev aldı. Sırasıyla Balıkesir, Bolu ve Ankara’da gerçekleşen konserlerde, türküden tangoya, dünyaca ünlü dizi-film müziklerinden popüler şarkılara uzanan geniş bir yelpazede eserler icra eden orkestra, sanatseverlerden tam not aldı.

Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ilk konserde orkestra, Altıeylül sakinlerine unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı. Dinleyicilerin salona sığmadığı konser sonrasında Altıeylül’ün artık bir sanat şehri olduğunu içtenlikle söyleyebileceğini ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Altıeylül’de esen sanat rüzgârlarından vatandaşlarımız kadar bizler de keyif alıyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrasını Altıeylül’de ağırlamış olmanın ve vatandaşlarımızın hayalini kurduğu sanat kenti olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası’nın kıymetli hocalarına ve öğrencilerine; konuk sanatçı olarak sahne alan güzel sanatlar lisesi ve Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine; amatör olarak viyolonsele gönül vermiş küçük yaştaki kardeşlerimize ve bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) iş birliğinde, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen ikinci konsere akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece’nin de katıldığı konser sonrasında Viyolonsel Orkestrası adına Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan ve sanatçılara, Rektör Alişarlı ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Son konserini Gazi Üniversitesi Konser Salonunda gerçekleştiren orkestraya yine ilgi büyük oldu. 75 kişinin sahne aldığı bu konserde orkestra, “Eye of the Tiger”, “Por Una Cabeza” ve “Game of Thrones” gibi dünya klasiği film müzikleri, “Hekimoğlu”, “Sakin Karadeniz” ve “Hüdayda” gibi yöresel türküleri ve sevilen klasik ve popüler şarkıları başarıyla yorumladı. Önümüzdeki süreçte farklı şehirlerden ve üniversitelerden de davet alan Türkiye’nin ilk ve tek viyolonsel orkestrasını üniversitemizde de öğrencilerimiz ile buluşturmayı amaçlayan Doç. Dr. Emin Erdem KAYA, bu özel ekipte üniversitemizi temsil etmekten büyük onur duyduğunu belirtti.